Referenties

 

Maartje van Hoek, journalist:


"Esther is een enthousiaste lerares Duits met een grote liefde voor taal en een woordenschat waar je 'u' tegen zegt. Ik volg privéles bij Esther omdat ik me wilde richten op het vergroten van mijn eigen woordenschat en het verbeteren van grammaticale fouten. Daarom hebben we samen een lesmethode gezocht die bij mij past. Esther wisselt uitleg af met oefeningen, leesteksten en conversaties. Dankzij haar lessen ben ik een drempel over. In het Duits kan ik me inmiddels goed redden, zowel professioneel als tijdens een praatje over de heg met de buren."

 

 

Marita Rouhof, Stonelake Consulting:


„Ik volg bij Esther Nederlands - Duitse les. Dit zijn individuele lessen van 2 uur en soms 3 uur, afhankelijk van de behoefte. De lessen zijn super omdat ik zelf kan aangeven waar ik behoefte aan heb en hoe de lessen er uit zouden kunnen zien. Natuurlijk in overleg met Esther die met haar jarenlange ervaring ook heel goed aan kan geven wat er schort en hoe dat te verbeteren. Ik vind de flexibiliteit om lessen aan te passen ook zeer fijn. Ik ben begonnen met conversatielessen en ben daarna overgestapt op hele specifieke lessen rondom trainingen in het Duits die ik zelf geef. Voorwaarde voor succes is dat je zelf goed weet wat je wilt en Esther zoekt daar dan de passende vorm, theorie en oefeningen bij. Helemaal prima voor mij.“

 


Gerben van der Marel, Germany Correspondent het Financieele dagblad:

 

"De veertig uur privéles van Esther Bouma hebben bij mij vruchten afgeworpen. Mijn Duitse conversaties zijn niet foutloos maar het zelfvertrouwen is aanmerkelijk gegroeid. Esther heeft ruim twintig jaar levenservaring als Nederberlijnse en dat is goed te merken. Ze weet precies welke fouten Nederlanders doorgaans maken als ze de Duitse taal onder de knie proberen te krijgen. Esther heeft veel energie, ze legt goed en geduldig uit en misschien wel het allerbelangrijkste: ze is iemand met wie je uren kan praten in het Duits over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een aanrader."

 

 

Roland Snel, Director Culinary PD & A, WILD Flavors&Specialty Ingredients, ADM Wild:

“Wij werken erg fijn samen met Esther Bouma. De zeer persoonlijke, praktische en toegespitste aanpak zorgt ervoor dat we goed met de Duitse taal van start hebben kunnen gaan na de verhuizing met ons gezin naar Berlijn!”